Leder for næringslivsgruppa på Sam Eyde VGS, Beate Nielsen Dingsøyr, sammen med fjorårets vinner av Ungt Entreprenørskaps innovasjonscamp

 

Sam Eyde videregående skole rigger på nytt opp til Næringslivsdagen, 16. november, under Gründeruka Agder 2018. Det er tredje året på rad at skolen gjennomfører dette arrangementet. Målet er å knytte næringslivet, utdanning og politikerne tettere sammen.

– Vi er opptatt av å skape et ideelt utdanningsløp, sier leder for Næringslivsgruppa ved Sam Eyde VGS, Beate Nielsen Dingsøyr, og utdyper at det er i møtet med næringslivet at skolen virkelig forstår hvilke behov og krav som stilles til lærlingene.

Samtidig ønsker skolen å slå i hjel myten om at lærlinger ikke kan nok når de sendes ut i bedriftene. Dette gjør de ved å investere stort i et splitter nytt bygg på Sam Eyde VGS med store haller som gir ideelle praksisarenaer. Dingsøyr fremhever samtidig det doble ansvaret skolen har for elevene – nemlig å ruste dem for hverdagslivet så vel som yrkeslivet.

– Skolen har to mandat. Det første er å lage en arena for å bygge kompetanse, og det andre er å gjøre elevene klare for å møte samfunnet. Det er en balanse som kun kan oppnås med fokus på begge områder.

Yrkesfagelever er driftige, hendige og kreative. Dette er som kjent spenstige ingredienser for oppskriften til innovasjon. I år, som i fjor, arrangerer Ungt Entreprenørskap en innovasjonscamp i opptakten til Næringslivsdagen, som kulmineres i utdeling av pris fra fylkesordføreren på selve dagen.

Tradisjonell industri er igjen på frammarsj på Agder, og det er stadig et behov for yrkesfag. Dette fremheves blant annet i NHOs kompetansebarometer for 2017, hvor 5500 av NHOs medlemsbedrifter har svart. Da passer det godt at regjeringen har utnevnt 2018 til yrkesfagenes år, og tall fra utdanningsdirektoratet viser at flere elever får læreplass.
– Dyktige og kompetente fagarbeidere er, og blir, helt avgjørende for å sikre et bærekraftig velferdssamfunn, skriver tidligere utdanningsminister Torbjørn Røe Isaksen på regjeringens nettsider.

Sam Eyde VGS feirer yrkesfagenes år ved å invitere Julie Brodtkorb fra Maskinentreprenørenes Forbund, også kjent som Erna Solbergs tidligere høyre hånd og stabssjef. I et fullspekket program med politikere, næringslivsrepresentanter, elever og ansatte står både interessante innlegg og paneldebatt på menyen – for ikke å snakke om en omvisning i skolens nye kronjuvel, nybygget som samler yrkesfagene under ett tak.

Pin It on Pinterest